Jag har en egen idé till trappa, kan ni tillverka den?
Det är ofta fullt möjligt. Däremot kan dina skisser behöva anpassas något utifrån konstruktions- och säkerhetsmässiga aspekter.

Priser efter material och tillval
En trappa kostar från 45 000 kronor och uppåt, beroende på vilka material du väljer. Rostfritt, glas, ädelträ, bok, ask eller ek – exempelvis, höjer kostnaden. Antalet steg och plan påverkar också priset. Träslag, ytbehandling och andra detaljer bestämmer du.

Vi lägger ner mycket arbete på säkerhetsfrågor hur din trappa än ser ut, och vi hjälper gärna till med synpunkter och goda råd. Vi kan vid begäran visualisera din skiss så att du kan se trappan i ett fotomontage.

Garantier
Vi lämnar 3 års garanti på trappkonstruktionen. Om ett fel påträffas måste vi underrättas omgående så att vi kan åtgärda det. Detta omfattar fel i dimensioner, storlek, ytbehandling eller liknande. Om köparen är en privat kund så omfattas köpet av konsumentköplagen. Företagskunder omfattas av bestämmelser enligt ABM92.

Leveranstider
Tiden från beställning till leverans varierar baserat på en rad olika faktorer. Varje objekt är kundunikt vilket ställer nya krav på vår tillverkning. När fler moment ingår i tillverkningen, till exempel flera olika material/färger, glasräcken etc, kan leveranstiden bli längre. Man kan normalt sätt räkna med 6-8 veckor från godkänd ritning och påskrivet avtal.

Hur levereras trappan?
Trappan levereras antingen via hemleverans eller så avhämtas den hos återförsäljaren.
Beroende på dess volym är trappan förpackad i en stor trälåda eller staplad på en eller flera pallar.

Kan jag köpa reservdelar?
Självklart. Skulle exempelvis ett steg bli skadat kan du beställa ett nytt. Varje trappa har en unik identitet och finns lagrad hos oss. Vi kan även producera en ny detalj till dig i samma färg, med samma ytbehandling osv som den gamla hade. När som helst, enkelt och smidigt!

Jag ska bygga nytt hus från en husfabrik. Kan jag välja en av era trappor?
Vi samarbetar med flera husfabriker. Men även om du beställer från en husfabrik som normalt inte köper sina trappor från oss brukar det gå att lösa. Kontakta husfabriken och be dem ta kontakt med oss så hjälper vi till.

Kan jag byta trappan själv?
Om du är en van gör-det-självare så är svaret ja. Men vi rekommenderar ändå att du anlitar en hantverkare, eller oss för monteringen. För att hantera de otympliga delar som trappan består av krävs erfarenhet, det minskar risken för skador på både trappan och dess omgivning.

Hur lång tid tar det att montera en trappa?
En fackman från oss behöver i genomsnitt en till två arbetsdagar för att montera en trappa. Ibland behövs mer än en person för montage, detta beror på trappans konstruktion och vikt.

Jag ska bygga nytt hus från en husfabrik. Kan jag välja en av era trappor?
Vi samarbetar med flera husfabriker. Men även om du beställer från en husfabrik som normalt inte köper sina trappor från oss brukar det gå att lösa. Kontakta husfabriken och be dem ta kontakt med oss så hjälper vi till.

Om jag vill lackera trappan, kan jag välja färg själv?
Du kan få din nya trappa i vilken kulör som helst i det så kallade NCS-systemet. Valet är ditt!

Kan jag montera trappan om jag har golvvärme?
Det går tyvärr inte. Om man har golvvärme måste det lämnas ett utrymme på golvet kring trappans startpunkt. Detta utrymme måste vara fritt från ledningar, så att det går att skruva i fästena.

293
297
16991017_10210865246259693_578484597_o